[wpml_language_selector_widget]

Nieuwsbrief

Wanneer heb jij
voor het laatst op
LinkedIn gepost?

Joris Ouwerkerk, Social Media Manager REDDSTONE

7 juni 2021

Regelmatige aanwezigheid op sociale platforms kan veel kansen bieden voor jouw bedrijf. Een belangrijk platform hiervoor is LinkedIn. Maar met ongeveer 740 miljoen LinkedIn gebruikers, kan het soms lastig zijn om jouw bedrijf te laten opvallen. Daarom hebben wij 5 LinkedIn hacks voor je op een rijtje gezet die jou binnen no-time een LinkedIn pro maken!

01

Gebruik verschillende
fonts.

Wees creatief met je font style op LinkedIn om meer op te vallen. Er zijn handige tools zoals de LinkedIn Makeover Text Formatter die je helpen om de tekst in je LinkedIn post wat dynamischer te maken. Je hoeft enkel tekst op de website in te vullen, deze te kopiëren en dan te plakken in jouw LinkedIn post omschrijving en voilà, je valt gegarandeerd op met dit nieuwe font!

Boolean search.

Om hele specifieke zoekopdrachten uit te voeren kun je een Boolean search samenstellen. Met behulp van Boolean search kun je altijd precies vinden waar je naar zoekt zonder teveel te scrollen. 

Zo werkt het:
In het zoekbalkje op LinkedIn vul je de keywords in waar je naar op zoek bent. Hier kun je dan de volgende termen gebruiken om jouw zoekopdracht te optimaliseren: AND (om keywords te linken), OR (om op basis van synoniemen te zoeken) en NOT (om termen uit te sluiten). 

02

03

PDF bestanden uploaden als slideshow.

Bij het maken van een post kun je er ook voor kiezen om een document te uploaden als pdf-bestand. LinkedIn maakt hier dan een diashow van waarmee jij content op een interactieve manier kunt delen met je publiek. Zo valt jouw post meer op tussen alle statische posts en houd je de aandacht van je lezer langer vast.

Content tab.

Onder de content tab op LinkedIn vind je verschillende vormen van content suggesties. Trending Articles laat artikelen zien die op LinkedIn de meeste interacties krijgen binnen jouw gekozen zoektermen. Daarnaast vind je hier een tab genaamd Employee Milestones waar je nieuws vindt over medewerkers binnen je bedrijf en een tab Company News waarbij je een overzicht ontvangt als jouw bedrijf genoemd wordt in het nieuws. Genoeg content inspiratie!

04

05

Notify Employees knop.

Op LinkedIn heb je boven elke post de optie ‘notify employees’ waarbij je medewerkers kunt laten weten dat er een nieuwe post online is gegaan. Een (gelimiteerd) aantal medewerkers ontvangt hierbij een melding, waarna zij hierop kunnen reageren. Dit is een handig middel om je bereik op LinkedIn te vergroten.

Tip van
    REDDSTONE

Binnenkort lanceert LinkedIn ‘product pages’. Houd deze nieuwe feature goed in de gaten!

LinkedIn regelmatig onderhouden is enorm belangrijk voor jouw bedrijf maar kan ook enorm tijdrovend zijn. Laat dit anders aan ons over!

Deze bedrijven gingen je al voor: